• WelkomMoto2

Motor

De motorrijlessen worden gegeven op een of .
Eén van de meest leuke opleidingen is het halen van je motorrijbewijs. Geen files meer....Geen parkeerproblemen. Het halen van je motorrijbewijs geeft je een nieuwe levensstijl/ hobby, die je een heerlijk gevoel van vrijheid geeft.

We zijn een KNMV-gecertificeerde motorrijschool en zullen je op een prettige en ontspannen manier, de kneepjes van het motorrijden bijbrengen. De instructeur rijdt zelf zoveel mogelijk mee op zijn eigen motor om verschillende demo's te geven.
Na je eerste les krijg je een advies over de hoeveelheid te volgen lessen. Het gemiddeld aantal ligt op ongeveer 15 à 20 lessen. Heb je ervaring op een schakelbrommer, dan heb je het wellicht eerder onder de knie.
Om te beginnen met motorrijlessen is het niet noodzakelijk om de motortheorie te hebben, mits je rijbewijs B (auto) hebt. Dus kun je eens een proefles nemen om te kijken of het iets voor je is!!! Om examen te doen moet je echter wel je motortheorie hebben. De lessen worden overigens door mijzelf gegeven, dus vaste instructeur. Natuurlijk zijn alle benodigdheden aanwezig op onze rijschool, b.v. helmen, handschoenen, motorpakken, etc.

NIEUW!!! Vanaf 31 dec 2013 kun je als je 20 jaar bent, rechtstreeks op voor je A2 rijbewijs!!! Dus voor de middelzware motor!!!

 

Motorrijbewijs A1 (max. 11 kW, max. 125 cc)

Als je jonger bent dan 24 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je de praktijk-examens doen voor A1-rijbewijs. (Vanaf 2014 kun je als je 20 jaar oud bent, direct instromen in A2)

Motorrijbewijs A2 (max. 35 kW)

Minimaal 2 jaar na het behalen van A1, kun je overstappen naar A2. (daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen). Minimaal 2 jaar na het behalen van A2, mag je overstappen naar de motor met beperkt vermogen (A). Ook hiervoor geldt een praktijkexamen verkeersdeelneming doen.

Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs (A) onbeperkt vermogen