• bromfiets

Bromfiets

Bromfiets – brommobiel

Vanaf maart 2010 is het verplicht om een theorie-examen + een praktijkexamen te halen om in bezit te komen van je bromfietsrijbewijs (categorie AM) en brommobielrijbewijs (AM4).

Voor beide rijbewijzen ben je bij ons aan het goede adres, mede vanwege het feit dat wij een KNMV-gecertificeerde motorrijschool zijn. Gevaarherkenning, risicovermijdend gedrag en voertuigbeheersing zijn dan ook onze vaste onderdelen van onze bromfietsopleiding, mede gezien jouw kwetsbaarheid als bromfietser in het steeds drukker wordende verkeer.

Nu investeren in een bromfietsopleiding betekent bijna automatisch: straks minder lessen nodig voor je autorijbewijs en als je schadevrij rijdt tellen je bromfietsjaren mee voor je no-claim opbouw.

Waarom?
Een belangrijke reden voor het invoeren van het bromfietspraktijkexamen is het hoge ongevalrisico van jonge bromfietsers. Onderzoek toont aan dat jonge bromfietsers relatief vaak betrokken zijn bij ongevallen.

Voor wie?
Voor iedereen die na 1 maart 2010 16 jaar of ouder is en nog geen ander rijbewijs heeft.

Voor welke voertuigen moet ik het bromfietsrijbewijs hebben?
Voor het besturen van: bromfietsen, snorfietsen op 2 wielen, spartamet en de vierwielige brommobielen.

Waarmee doe ik het (bromfiets) examen?
Je legt je examen af op een van onze bromfietsen (scooters).
Ben je geslaagd? Dan mag je rijden op een bromfiets, snorfiets of brommobiel.

Waarmee doe ik het (brommobiel) examen?
In principe met je eigen brommobiel (soms kunnen wij er een regelen). Het examen bestaat uit 11 pittige bijzondere verrichtingen op een afgesloten terrein (verkeersdeelname wordt niet getoetst).

LET OP! Ben je geslaagd? Dan mag je alleen rijden in een brommobiel (dus niet op een bromfiets, snorfiets, etc.) Daarom kiezen veel jongeren toch voor het bromfietsrijbewijs terwijl ze in een brommobiel gaan rijden.

Theorieles/ examen
Theorielesmateriaal voor de bromfiets is bij ons voorradig en daarnaast bestaat er bij ons de mogelijkheid om desgewenst theorielessen te volgen. Theorie-examen kun je zelf reserveren op
www.cbr.nl

Wanneer mag ik gaan lessen?
Je bent tenminste 16 jaar of ouder en in het bezit van een geldig bromfietstheoriecertificaat.

Rijschool Westerveld is een van de weinige rijscholen die een complete bromfietsopleiding verzorgen in de regio Meppel. Omdat je uiteraard snel in het bezit wil komen van je bromfietsrijbewijs bieden wij dagopleidingen aan (’s morgens beginnen met de praktijklessen en dezelfde dag examen doen). Uiteraard zijn losse lessen ook mogelijk.

Om de veiligheid en kwaliteit te kunnen garanderen lessen we overigens met maximaal twee leerlingen tegelijk.

P.s. Kijk ook eens op onze slagingspercentages

Mocht je nog meer vragen hebben of wil je je aanmelden, dan kan dat op 06-54296947 of via ons aanmeldingsformulier.